Iohannis la Summitul Partidului Popular European - Galerie Foto
Autor: Florin Răvdan pe 24 iun, 10:32 | Personalități politice

Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis participă zilele acestea la Summitul Partidului Popular European, la Academia Regală a Belgiei din Bruxelles. 

 

"Președintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei.Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă. De asemenea, Președintele României va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19", transmite Administraţia Prezidenţială. 

Vizită în Estonia și Summit NATO

Luna aceasta președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită de două zile în Estonia, în contextul aniversării centenarului relațiilor diplomatice româno-estone și a 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, precum și ca urmare a dialogului constant româno-eston la nivel înalt din ultimii ani. 

De asemenea, Klaus Iohannis a luat parte la Summitul NATO de la Bruxelles. În cadrul Summitului, Președintele Klaus Iohannis a susținut procesul de adaptare a NATO la actualul context de securitate, astfel încât Alianța să devină mai puternică politic și militar și a reafirmat importanța NATO pentru securitatea euroatlantică și ordinea internațională bazată pe norme.

Președintele Iohannis a discutat și cu Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, și l-a invitat în România.

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri