Militari NATO, din Germania în România? Iohannis, răspuns pentru Defense România: Am AFLAT. Este nevoie de o atenție sporită
Autor: Alexandru Ichim pe 29 iul, 18:41 | Personalități politice

Iohannis și Trump

Klaus Iohannis a explicat dacă soldații americani din Germania vor fi dislocați și în România. 

În contextul în care SUA și-au manifestat intenția de a retrage peste 9500 de soldați americani din Germania, iar o parte din ei vor ajunge pe teritoriul polonez și în alte părți ale Europei și având o relație foarte bună cu președintele Donald Trump, președintele Klaus Iohannis, a fost întrebat de Defense România, site din cadrul DCMedia Group, în cadrul unei conferințe de presă, dacă a luat în calcul ca efective americane să fie dislocate și în România. 

”Am urmărit cu mare interes declarațiile secretarului Mark Esper despre mișcările globale de trupe americane și am constatat că este vorba de o mișcare globală care vine să întărească postura NATO, lucru care pentru noi este foarte important. O mișcare care vine să sprijine aliații de pe flancul estic, lucru foarte important și apreciat de noi pentru că suntem pe flancul estic. Am aflat de intenția de a muta, prin rotație sau prin alte proceduri, o parte din aceste efective și în zona Mării Negre. În continuare, aceste chestiuni vor fi discutate în formate NATO, între militari, iar, în măsura în care vor fi luate decizii concrete, evident că le vom comunica, dar pot să vă spun de pe acuma că eu am atras atenția de ani de zile că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre. Este nevoie de o atenție sporită. Dacă acum se întâmplă acest lucru, atunci suntem foarte mulțumiți. Iar în ceea ce privește soldații americani, pot să vă spun că soldații americani sunt întotdeauna foarte bine veniți în România”, a declarat Klaus Iohannis.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri