Iohannis, înaltă trădare. Roșca Stănescu: Zboară imediat din funcție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Suspendarea președintelui Klaus Iohannis este o ipoteză mult vehiculată în această perioadă. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține că există și motive pentru demitere. 

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis a devenit un subiect îndelung dezbătut în ultima perioadă. Deși un document care circulă în PSD arată că Parlamentul ar pregăti o astfel de acțiune, lideri ai PSD se pare că au păreri diferite cu privire la această temă. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține că există două ipoteze, iar ambele ar fi posibile. 

Poate fi și o acțiune de intimidare

"Tehnic, suspendarea este posibilă și se poate întâmpla foarte repede într-o sesiune extraordinară prin convocarea Parlamentului sau mai târziu când Parlamentul revine din vacanță. Și mai există și scenariul demiterii pentru înaltă trădare, iar acolo este nevoie de două treimi. Iar dacă se întrunesc două treimi, președintele zboară imediat din funcție, urmează să fie anchetat de procurori și se organizează în termen de o lună alegeri prezidențiale. Nu știu ce știe PSD-ul, dar dacă are probe cu privire la legături vinovate cu cei care defrișează pădurile, aia poate fi înaltă trădare. Sau poate fi înaltă trădare să angajezi statul român, fără acordul Parlamentului, în diverse acțiuni și fără să fi existat o propunere a Guvernului, așa cum s-a întâmplat cu mărirea efectivelor din Afganistan sau chiar a angajamentelor financiare. Că apoi a fost Guvernul de acord, este cu totul altceva, dar acțiunea în sine înseamnă o încălcare flagrantă a Constituției și a legilor statului. Înaltă trădare poate fi și încălcarea repetată a Constituției (...). (N.r. tema suspendării) Poate fi și o acțiune de intimidare. Orice este posibil în cele mai călduroase zile ale anului", a declarat Sorin Roșca Stănescu la Antena 3.

Citește si Iohannis, urmărire penală. Constituire comisie anchetă. Parlament, document

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel