Ion Ștefan, GAFĂ în timpul audierilor. Întrebarea care l-a ÎNCUIAT: E mecanism inițiat de Violeta Alexandru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ion Ștefan a fost întrebat despre denumirea unui mecanism în care ar fi trebuit să-și înregistreze întâlnirile, în vederea transparenței. Ministrul desemnat nu are cont și nici n-a știut cum s-a numit respectivul registru. 

”Ați început pledoaria cu transparența de care dați dovadă la minister și ați vorbit despre transparentizare. Există un mecanism oficial al Guvernului în ceea ce privește transparența, un mecanism care este menționat și-n strategia națională anticorupție, și-n parteneriatul pentru o guvernare deschisă. Nu aveți cont în acest mecanism, vreau să știu de ce și dacă știți ce este” a venit întrebarea de la Pro România pentru Ion Ștefan. 

Ministrul desemnat al Dezvoltării a răspuns: ”Bună întrebare! Aș vrea să vă spun în felul următor: această strategie de... menționată de dvs.” 

”Dar cum se numește?” s-a auzit din sală. 

De anticorupție. Aș vrea să vă spun în felul următor: acest...” a afirmat Ion Ștefan, moment în care în sala a izbucnit în râs. 

”Domnule ministru, este un mecanism menționat în strategia națională anticorupție. V-am întrebat cum se numește și de ce nu-l folosiți” a insistat parlamentarul. 

”Această strategie națională de anticorupție...” a continuat Ion Ștefan, taxat imediat: ”Domnule ministru, nu strategia, mecanismul”. 

”Ca să vă scutesc, este vorba despre despre Registrul Unic pentru Transparentizarea Intereselor, unde ar trebui să vă treceți întâlnirile, cu cine vă vedeți, e un mecanism inițiat de colega dvs. doamna Violeta Alexandru, am văzut că nu-l folosiți, nu știu ce aveți de ascuns, dar dacă tot ați vorbit despre transparență și transparentizare, era bine să-l folosiți” i-a spus reprezentatul Pro România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel