Ion Ştefan: Moţiunea - compusă din invective şi calomnii; PSD nu e interesat de proiecte
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Ion Ștefan / Facebook
Foto: Ion Ștefan / Facebook
Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a susţinut în Parlament că moţiunea împotriva sa este compusă din "invective şi calomnii". 

"După ce am citit textul moţiunii simple depuse de PSD nu am găsit nicio critică despre mandatul meu. Aţi compus o moţiune aproape integral din invective şi calomnii. Nu vă voi răspunde pe acelaşi ton. Totuşi vă mulţumesc că îmi daţi ocazia să prezint Parlamentului munca mea din ultimele opt luni. (...) Din moţiunea simplă depusă de PSD reies câteva lucruri simple: social-democraţii nu sunt interesaţi de proiectele pe care Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei le implementează, nu sunt interesaţi că am deblocat programe pentru beneficiari publici, UAT-uri şi instituţii publice şi pentru antreprenori, de faptul că am evitat dezangajarea sau de faptul că guvernarea liberală a făcut în opt luni de mandat ceea ce ei nu au fost în stare ani la rând", a spus Ion Ştefan, la dezbaterea moţiunii simple 'Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!'.

"Am pus capacul la borcanul cu miere"

Ministrul a dat drept exemple începerea lucrărilor de reabilitarea a Cazinoului Constanţa şi semnarea celor trei contracte pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

"Mai reiese clar un lucru din moţiunea PSD: că toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cheltuirea fondurilor publice de către (...) sinecuri. Sunteţi supăraţi nevoie mare pentru că am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani la rândul de PSD în Ministerul Dezvoltării. (...) De asta sunteţi aşa vocali - că v-am scos la lumină combinaţiile şi că vi s-a oprit racordarea la banii publici, nu vă interesează proiectele primarilor, ale instituţiilor publice, ale antreprenorilor, nici de respectarea termenelor angajate de România la stadioane, de investiţiile pe care Ministerul Lucrărilor Publice, Dezoltării şi Administraţiei le-a făcut în timpul pandemiei în sistemul sanitar pe care l-aţi lăsat furibund", a spus Ion Ştefan.

Ministrul a precizat că, de la începutul anului, ministerul, prin CNI, a emis ordin de începere pentru 142 de obiective. El a acuzat PSD că a risipit banii din PNDL şi a arătat că, în mandatul său, plăţile prin acest program s-au făcut fără a se ţine cont de culoarea politică. 'A crescut viteza de încasare a banilor de către autorităţile locale. (...) Am crescut plăţile cu 30%', a mai explicat Ion Ştefan, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel