Ion Țiriac, avertisment pentru politicieni: Suntem în groapă. Nu mai avem sportivi, nu mai avem tehnicieni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ion Țiriac, fost președinte al Comitetului Olimpic, a fost invitat la evenimentul  "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de trustul de presă DC Media Group, unde a vorbit de starea sportului românesc.

Ion Țiriac a dezvăluit una dintre marile carențe ale sportului din România, lipsa specialiștilor care pot pregăti campionii de mâine:

”Atât timp cât nu facem un front comun, și fie că sunt liberali, fie socialiști, nu ajungem niciunde. Noi ne ducem din groapă în groapă. Sportul, în România, a dispărut. Vorbiți de medaliile de la Sidney? N-am niciun merit. Era meritul moștenirii pe care am avut-o din epoca ceaușistă” a spus Țiriac.

Am fost peste tot. Am văzut despre ce este vorba pe afară. Nu mai avem sportivi, nu mai avem tehnicieni și aia e cea mai mare groapă. (...) Dacă vrem să începem ceva, trebuie să începem să semănăm. Și dacă nu o facem acum, nu ajungem niciunde. Nu ne bagă nimeni în seamă. Din păcate nu sunt grădinițe sportive. Unde suntem noi? Suntem într-o societate în care unii din părinți nu erau născuți când i-au împușcat pe Ceaușești. Acești părinți nu au cultura mișcării, a sportului, a educației fizice complexe”, a mai spus fostul mare tenismen.

Urmăriți seminarul aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel