IPOCRIZIE care l-a costat funcția de MINISTRU al Sănătății. „Să se dea exemplu fără zarvă”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul ceh al Sănătății și-a luat la revedere de la funcție după ce a mers la un restaurant în Praga, încălcând astfel restricțiile pentru oprirea răspândirii coronavirusului pe care el însuși le-a dictat.

Conform The Guardian, epidemiologul Roman Prymula a fost arhitectul restricțiilor cehe. El a fost fotografiat miercuri noaptea de tabloidul Blesk cum părăsea un restaurant deschis ilegal doar pentru personalități, la câteva ore după lockdown-ul din țară. Soarta sa politică a fost deja pecetluită de premierul Anderj Babis care i-a spus să demisioneze sau va fi demis.

„Nu putem să facem ce zice popa, nu ce face popa. Cred că ministrul ar trebui să se dea exemplu fără zarvă”, a transmis prim-ministrul ceh. „De astfel, i-am cerut să își dea demisia. Dacă nu o face, o să-l dau eu afară. I-am cerut și lui Faltynek să își dea demisia din poziția de vicepreședinte al partidului ANO. Îmi pare rău, și-a cerut tuturor scuze pentru asta”.

Cehia are parte de o creștere uriașă a infectărilor, cu 14.150 cazuri zilnice, după un vârf de aproape 15.000 de rezultate pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel