Ipoteză: Uneltele de piatră și manipularea focului au fost descoperite din „foamea” de arome ale strămoșilor
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 09 Martie, 10:33 | Știinta

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Evoluția speciei umane și explorarea lumii au fost influențate semnificativ de „foamea” de mâncare gustoasă, spun doi academicieni de top, denumind fenomenul drept „o căutare a deliciului”.

Conform The Guardian, oamenii antici care puteau să simtă și să dorească arome mai complexe, bucurându-se de mâncăruri și băuturi cu gust acru, au avut un avantaj evoluționar față de rivalii mai puțin sagace, transmit prof. Rob Dunn de la Universitatea din Carolina de Nord și antropologul Monica Sanchez. Aceștia au pus bazele unei noi ipoteze în cartea „Delicios: Evoluția aromei și modul în care ne-a făcut oameni”.

Unele dintre cele mai semnificative invenții ale omului timpuriu, precum uneltele din piatră și capacitatea de a manipula focul, au la bază, cel puțin parțial, dorința de arome și preferința față de mâncăruri considerate atunci delicioase. „Momentul cheie când ne-am decis dacă să folosim sau nu focul are, la bază, aroma mâncării și plăcerea oferită de aceasta. Este momentul în care strămoșii au avut de ales între a găti sau a nu găti. Bineînțeles, au ales aroma”, a transmis prof. Dunn.

Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri