Conform The Guardian, oamenii antici care puteau să simtă și să dorească arome mai complexe, bucurându-se de mâncăruri și băuturi cu gust acru, au avut un avantaj evoluționar față de rivalii mai puțin sagace, transmit prof. Rob Dunn de la Universitatea din Carolina de Nord și antropologul Monica Sanchez. Aceștia au pus bazele unei noi ipoteze în cartea „Delicios: Evoluția aromei și modul în care ne-a făcut oameni”.
Unele dintre cele mai semnificative invenții ale omului timpuriu, precum uneltele din piatră și capacitatea de a manipula focul, au la bază, cel puțin parțial, dorința de arome și preferința față de mâncăruri considerate atunci delicioase. „Momentul cheie când ne-am decis dacă să folosim sau nu focul are, la bază, aroma mâncării și plăcerea oferită de aceasta. Este momentul în care strămoșii au avut de ales între a găti sau a nu găti. Bineînțeles, au ales aroma”, a transmis prof. Dunn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video