ÎPS Teodosie nu vrea să se pensioneze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu vrea sa se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie nu vrea sa se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie și a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit Info Sud-Est.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

Sursa citată precizează că universitatea a avut metodologia invocată de ÎPS Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în decembrie 2021. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității „Ovidius” a transmis că „și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.  

....

ÎPS Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni

Amintim faptul că ÎPS Teodosie a dat de înțeles că nu este de acord cu introducerea educației sexuale în școli. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și a spus că nu se poate da copilului un cuțit să se joace deoarece se poate răni.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantul bisericii mai susține că specialiștii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în degringoladă a societății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel