Iranul a decis ce va face cu cutiile negre ale avionului prăbușit. Anunț oficial
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Cele două cutii negre ale avionului de pasageri ucrainean, doborât pe 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, vor fi trimise la Kiev, a declarat un oficial din cadrul autorității aviatice iraniene, relatează Reuters, citând agenția semi-oficială de știri Tasnim.

Autoritățile iraniene sunt de asemenea pregătite să permită experților din Franța, Canada și Statele Unite să examineze datele din cutiile negre, a precizat, sâmbătă, agenția semi-oficială de știri de la Teheran.

"Cu ajutorul expertizei unor țări, ca Franța, Canada și America, vom încerca să citim (înregistratorul de date de zbor) la Kiev”, a declarat Hassan Rezaifar, un director, responsabil cu investigarea accidentelor, în cadrul Organizației pentru Aviație Civilă din Iran, citat de Tasnim.

"Dacă acest efort nu reușește, cutia neagră va fi trimisă în Franța", a precizat oficialul, care a adăugat că înregistratoarele nu vor fi citite în Iran.

Presiune pe Iran

Justin Trudeau, premierul Canadei a cerut vineri Iranului să trimită cutiile negre în Franța, pentru a fi analizate.

"Iranul nu are nivelul de expertiză tehnică sau, mai ales, echipamentul necesar pentru a putea analiza rapid aceste cutii negre deteriorate", a afirmat premierul Canadei, țară de unde proveneau 57 din victimele dezastrului aerian de lângă Teheran.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea unei aeronave. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei, relatează Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel