Un tânăr își antrena câinii de vânătoare torturând mistreți
Autor: Andreea Ditcov pe 27 apr, 11:53 | Justiție

Pexels

Un tânăr își antrena câinii folosiți la vânătoare asmuțindu-i asupra mistreților pe care îi avea în curte. 

Un tânăr de 20 de ani își antrena câinii de vânătoare folosind mistreții pe care îi avea în curte. Câinii erau asmuțiți ca să învețe să-și controleze agresivitatea. S-a întâmplat în localitatea Roșcani, județul Hunedoara. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au autosesizat şi au emis un ordin de punere în adăpost a doi mistreţi, transmite Mediafax. 

De asemenea, au reținut un tânăr de 20 de ani, din localitatea Roșcani, care este acuzat că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, a antrenat și dresat câini de vânătoare pe mistreții pe care îi avea în gospodăria familiei.

„Cele două animale care au fost folosite la efectuarea activităților de dresaj a câinilor de vânătoare (pentru controlul agresivității pe animale vii) au fost preluate printr-un ordin de punere în adăpost care fost înaintat către Consiliul Județean Hunedoara, care l-a pus în executare prin relocarea animalelor în menajeria Parc Bejan, aparținând Primăriei Municipiului Deva”, spun polițiștii din cadrul IPJ Hunedoara. 

Tânărul este cercetat pentru rele tratamente aplicate animalelor, urmând să fie prezentat magistraţilor.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri