Israelul a bombardat Latakia, principalul oraș portuar al Siriei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Israelul a bombardat Latakia, principalul oraș portuar al Siriei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Israelul a bombardat Latakia, principalul oraș portuar al Siriei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un mort și șase răniți după un atac israelian din nord-vestul Siriei. De asemenea, o fabrică civilă de materiale plastice a fost lovită de bombe.

Apărarea aeriene siriană a interceptat un atac israelian asupra mai multor zone din nord-vestul Siriei, inclusiv orașul port Latakia, care a ucis o persoană și a rănit alte șase, potrivit presei statului sirian. Atacul israelian din zorii zilei de miercuri a lovit și orașul Hifa, la est de Latakia, și Masyaf din provincia Hama.

O sursă militară a fost citată de agenția de știri SANA spunând că atacul a avut loc la ora 2:18, vizând sud-vestul Latakiei și alte „zone de coastă”.

Anterior, mass-media de stat raportase explozii lângă Latakia, care au fost auzite de locuitorii din oraș și de la periferia acestuia. Conform rapoartelor mass-media de stat, o fabrică civilă de materiale plastice a fost lovită în orașul Latakia, provocând daune materiale. Cei răniți în atac erau toți civili, iar printre ei se afla o femeie și fiul ei, a raportat SANA.

Militarii israelieni nu au comentat incidentul. Israelul a lansat sute de atacuri împotriva a ceea ce numește ținte militare legate de Iran în Siria de-a lungul ultimilor ani, dar rareori a recunoscut că atacurile îi aparțin, notează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel