Italia - Belgia, rezultat finala mică Nations League / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Italia - Belgia, rezultat finala mică Nations League / Video
Italia - Belgia, rezultat finala mică Nations League / Video
Italia a învins Belgia, în finala mică UEFA Nations League, cu scorul de 2-1.

Astfel s-a stabilit ocupanta locului al treilea în Liga Naţiunilor la fotbal, în cadrul unui meci disputat duminică pe Juventus Stadium din Torino.

Campionii europeni, italienii, au deschis scorul după pauză, prin Nicolo Barella, cu o execuţie spectaculoasă de la marginea careului (46), iar apoi şi-au majorat avantajul în urma unui penalty transformat de Domenico Berardi (65).

Belgienii au punctat la rândul lor în finalul jocului, prin Charles de Ketelaere, care a marcat cu această ocazie primul său gol în tricoul naţionalei ţării sale (86).

VIDEO:

Echipele care au evoluat în Italia - Belgia

Italia: Donnarumma (căpitan) - Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson - Barella (Cristante, 70), Locatelli, Pellegrini (Jorginho, 70) - Berardi (Insigne, 90+1), Chiesa (Bernardeschi, 90+2), Raspadori (Kean, 65). Selecţioner: Roberto Mancini.

Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen (căpitan) - Castagne, Saelemaekers (De Ketelaere, 59), Witsel, Tielemans (De Bruyne, 59) - Vanaken, Batshuayi, Ferreira-Carrasco (Trossard, 87). Selecţioner: Roberto Martinez. Arbitru: Srdjan Jovanovic (Serbia).

VEZI ȘI Mirel Rădoi, supărat foc înainte de România - Armenia: Vreți circ? Facem circ! Îi dăm în cap? / VIDEO

Spania - Franța, finala mare UEFA Nations League

Câştigătoarea trofeului UEFA Nations League va fi cunoscută duminică seara, la finalul partidei dintre Spania şi Franţa, campioana mondială en titre, care va avea loc pe stadionul San Siro din Milano.

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor la fotbal, după ce a învins campioana europeană Italia cu scorul de 2-1 (2-0), miercuri seara, pe Stadionul San Siro din Milano, în prima semifinală. Ibericii s-au impus prin dubla lui Ferran Torres (17, 45+2), în urma unor centrări furnizate de Mikel Oyarzabal. Succesul spaniolilor a fost facilitat de faptul că Squadra Azzurra a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, după eliminarea fundaşului Leonardo Bonucci (42).

Lorenzo Pellegrini (83) a marcat golul de onoare în finalul partidei dominate de La Roja. De remarcat că Lorenzo Insigne a ratat şansa egalării (35) la 0-1.

Italia s-a oprit la o serie de 37 de meciuri consecutive fără înfrângere



Italia a încheiat o serie de 37 de meciuri consecutive fără înfrângere, acesta fiind, totodată, primul meci în care primeşte două goluri din iunie 2018 (1-3 cu Franţa, în deplasare, în meci amical). 

Franța, calificată în finala Nations League după victoria cu Belgia din semifinale

Naţionala de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 3-2 (0-2), joi seara, la Torino, în a doua semifinală.

Belgia, liderul clasamentului FIFA în ultimii trei ani, a condus cu 2-0, prin golurile marcate în finalul primei reprize de Yannick Carrasco (37) şi Romelu Lukaku (40). Lukaku a ajuns astfel la 68 de goluri marcate în 101 de partide jucate în tricoul Belgiei.

Les Bleus a răsturnat tabela în repriza a doua

Les Bleus au reuşit egalarea în decurs de mai puţin de zece minute, graţie golurilor reuşite de Karim Benzema (62), dintr-o poziţie aproape imposibilă, şi Kylian Mbappe (69 - penalty), după un fault comis de Youri Tielemans asupra lui Antoine Griezmann.

După ce Belgiei i-a fost anulat de către VAR un gol marcat de Lukaku (pentru ofsaid), în min. 87, victoria echipei antrenate de Didier Deschamps a fost adusă de Theo Hernandez (90), cu un şut imparabil din marginea careului, la centrarea lui Benjamin Pavard, respinsă nefericit de Toby Alderweireld.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel