Italia, LOVITURĂ puternică pentru România. Ne introduc pe lista NEAGRĂ. Cu OCHII pe noi de TEAMA "unui val DOI"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
România ar putea primi o lovitură dură din partea Italiei, de teama unui al doilea val de COVID-19. 

Din cauza exploziei de cazuri de COVID-19 de la noi din țară, tot mai multe state ne condiționează intrarea pe teritoriile lor, de teama infectărilor. Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria sunt printre țările care au luat deja decizia de a ne interzice total intrarea sau de a ne impune restricții.

Ei bine, după drama prin care au trecut la începutul pandemiei și de teama unui al doilea val, Italia ia în calcul să treacă România pe lista neagră a țărilor ai căror cetățeni nu au voie să intre.

Ministerul Sănătății italian, cu ochii pe noi

Cotidianul La Repubblica a specificat faptul că Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia și susține că aceste patru țări vor fi introduse pe lista neagră.

Cu toate acestea, jurnaliștii precizează că un astfel de pas nu este chiar atât de ușor de făcut, deoarece Italia are foarte mare nevoie de bani, iar liderii Uniunii Europene se pregătesc să ia o decizie privind ajutoarele economice.

În plus, aceștia mai notează că Roma ar putea interzice intrarea cetăţenilor care provin din țările balcanice sau ar putea impune carantinarea  tuturor italienilor care se întorc din noile zone considerate periculoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel