Italia: Poliţia a găsit 2,5 kilograme de explozibil într-o ascunzătoare în Calabria
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Poliţia italiană a anunţat miercuri că au fost descoperite 2,5 kilograme de explozibil, un kilogram de cocaină şi numeroase arme de foc într-o presupusă ascunzătoare a mafiei calabreze, relatează AFP.

Ascunzătoarea a fost descoperită de un câine poliţist în cursul unei percheziţii în oraşul Reggio Calabria (sud), cunoscut ca fief al mafiei calabreze 'Ndrangheta, a precizat poliţia într-un comunicat.

Peste 2,5 kilograme de gelatină explozivă, un detonator şi un fitil erau ascunse într-un garaj, sub nişte grămezi de haine. Potrivit poliţiei, materialele găsite ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat sau a unei bombe artizanale.

Arsenalul găsit de anchetatori conţinea două mitraliere, şase puşti de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi peste 500 de cartuşe. Potenţialul ofensiv al acestui arsenal este incredibil, a comentat poliţia. A fost confiscat de asemenea un bloc de 1,1 kilograme de cocaină.

Armele, care erau furate, aparţineau probabil unei "unităţi locale a crimei organizate", a mai indicat poliţia, care l-a arestat pe cel care închiriase garajul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel