Italian cu coronavirus, în Gorj. Streinu-Cercel EXPLICĂ: A venit bolnav în România
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Adrian Streinu-Cercel, director al Spitalului Matei Balș, a vorbit despre italianul confirmat cu coronavirus care a vizitat România.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că italianul confirmat cu coronavirus era bolnav când a ajuns pe teritoriul României și „a plecat pe o perioadă de acalmie".

Cum explică Streinu Cercel întreaga situație

„Contactul (românului confirmat cu infecție cu coronavirus - n.red.) a fost destul de mare. S-a spus că lucra la restaurant. Nu lucra la restaurant, ci într-o hală cu materiale tehnice, metale. Italianul s-a dus la hala respectivă. După care el a plecat și și-a văzut de treabă. Cert e că acest italian era bolnav când era pe teritoriul României. A fost făcută o anamneză acolo, în care italianului i s-au pus întrebări cât se poate de clare. El a venit bolnav pe teritoriul României și a plecat pe o perioadă de acalmie. Eu speram să fie înainte de apariția bolii, pentru că atunci șansa noastră să scăpăm era foarte mare. Am pus și eu aceleași întrebări anterior și mi s-a spus că nu era bolnav când a venit în țară, ca apoi să se confirme în acest interviu că era bolnav atunci când a venit în țară", a explicat Streinu Cercel, în conferința de presă.

Pacientul nu urmează niciun fel de tratament

Medicul a adăugat că pacientul de 25 de ani internat la „Matei Balș", cu diagnosticul de coronavirus, nu urmează, în prezent, niciun fel de tratament.

„Cel mai bun tratatement e că nu primește nimic pentru că e sănătos. Ce avem felul 1, felul 2, ciorbă, de toate", a spus managerul Institutului „Matei Balș".

Primul caz de coronavirus confirmat în România

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel