ITP 2021. Ce se întâmplă dacă circuli fără certificatul ITP
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ce se intâmplă dacă circuli fără ITP în 2021. Sursa: Pixabay
Ce se intâmplă dacă circuli fără ITP în 2021. Sursa: Pixabay
Şoferii care circulă cu ITP expirat în 2021 vor fi amendaţi, vor rămâne fără plăcuţele de înmatriculare ale maşinii, iar acestea nu vor mai putea fi deplasate. 

Mai mult, pentru ca suspendarea înmatriculării să înceteze, inspecția tehnică periodică trebuie făcută neapărat la RAR, nu la orice stație ITP.

În plus, conducerea unui autovehicul fără ITP valabil echivalează cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat, cu toate consecințele penale care decurg din acest lucru. În acest caz, șoferul este amendat atât pentru conducerea cu ITP expirat, cât și pentru conducerea cu înmatricularea suspendată. Prin urmare, în cazul expirării ITP-ului, un șofer care folosește în continuare autoturismul riscă nu una, ci două amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. Amenda cumulată este, astfel, cuprinsă între 2.610 şi 5.800 de lei.

Nu trebuie să mergi pe mâna celor de la stația ITP. Se întâmplă uneori ca, din neglijență, efectuarea ITP să nu fie menționată în baza de date a RAR. Cum această bază de date va fi consultată de polițiști atunci când te opresc, riști să primești o amendă chiar dacă ai făcut ITP. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să verifici menționarea ITP în baza de date a RAR. În cazul în care nu regăsești mașina acolo, va trebui să depui o sesizare la RAR pentru corectarea informațiilor, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel