Iubirea învinge pandemia! Doi octogenari se întâlnesc zilnic la granița dintre două țări, închisă din cauza COVID-19
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
O femeie din Danemarca şi un bărbat din Germania, ambii octogenari, se întâlnesc în fiecare zi pentru un picnic şi o discuţie la graniţa dintre cele două ţări, închisă ca măsură împotriva combaterii coronavirusului.

Inga Rasmussen (85 de ani), care locuieşte în Gallehus, în partea daneză, l-a cunoscut pe Karsten Tuechsen Hansen (89 de ani) în urmă cu doi ani. Cei doi, văduvi amândoi, au început o relaţie.

Asemenea multor cupluri din diverse regiuni ale lumii afectate de restricţiile de deplasare cauzate de pandemia de coronavirus, cei doi au de înfruntat obstacole pentru a se putea întâlni, dar nu se lasă atât de uşor descurajaţi.

Rasmussen vine la graniţă cu maşina şi aduce cu ea scaune pliante, iar Hansen vine pe bicicletă. Stau fiecare de o parte şi de cealaltă a baricadei mâncând biscuiţi şi bând şnaps combinat cu apă fierbinte dintr-un termos.

"Nu există altă soluţie. Dragostea merge mai departe... E bine că ne putem vedea o dată pe zi în felul acesta. Nu ne putem îmbrăţişa sau săruta, dar e aici cu mine şi putem împărtăşi noutăţi", a spus Hansen.

"Să iubeşti, să fii sănătos şi să trăieşti o viaţă lungă", a spus bărbatul ridicând paharul în aer.

Germania şi Danemarca au introdus controale la frontieră în urmă cu două săptămâni ca parte din eforturile de combatere a transmiterii virusului, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel