Iubitorii sportului, revenire în tribune. Ionuţ Stroe: Aceste competiţii vor avea prioritate
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sporturile care se desfăşoară în aer liber vor avea prioritate în ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor la competiţii.

"Prioritate vor avea sporturile în aer liber pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât vorbim de săli în care se recirculă aerul. Cu siguranţă sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de prezenţa spectatorilor. Toate măsurile pe care le-am luat până acum nu sunt pentru a restricţiona, ci pentru a proteja la nivel normativ. Suntem pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, va rămâne să alegem momentul când se va întâmpla acest lucru", a declarat Stroe.

El a precizat că după 1 octombrie va fi făcută o analiză la nivel guvernamental în urma căreia se va decide data de la care suporterilor le va fi permis accesul în arenele sportive: "Nu multe dintre ţările care organizează sporturi în sală au spectatori. După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, intenţionăm să creăm cadrul unui sistem de campionat naţional săptămânal, fără să mai stea în izolare, dar prezenţa spectatorilor în săli este deocamdată foarte complicată, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel