Iulian Stan: Ne-am așezat la masă și am zis: Ca simplu investitor, ce aș urmări? Au rezultat 10 elemente
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Iulian Stan a susținut un discurs la cea de-a patra Conferință Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2020), organizată la Braşov.

Iulian Stan este Vicepreşedinte Executiv/Director General Adjunct al societăţii de investiţii financiare SIF Transilvania SA Braşov. Activează în piaţa de capital de peste 25 de ani, are pregătire economică şi tehnică, diverse specializări international, iar specializarea doctorală este în domeniul tranzacţionării acţiunilor societăţilor comerciale.

În cadrul conferinței, a spus: „Cred că e preocuparea tuturor ca piața de capital să beneficieze de mai multe decizii investiționale. Să se facă mai multe investiții. În felul acesta, avem mai mulți investitori, avem lichiditate, avem, avem, avem și așa mai departe. Și, atunci, am zis cum am putea face o legătură între decizia de investiții, investitori cu profile foarte diferite și să creăm o informație nouă pornind de la definiția cea mai simplă a euristicii, și anume acel demers cognitiv de a genera o informație nouă, cunoștințe noi. Acesta e motivul pentru care am zis că am putea constitui la crearea acestui model, să vedem dacă găsim și aspectul practic, (...) cu accent deosebit pe simplificare".

Potrivit acestuia, orice investitor își dorește un mediu cert, cunoștințe nu foarte complicate, un câștig, o siguranță și o delimitare a riscului. „Toate sunt greu de realizat și de concentrat într-un singur model. Am acordat un rol important procesului de învățare. Am procedat simplu: ne-am așezat la masă și am zis: Ca simplu investitor, ce aș urmări?

Au rezultat 10 elemente:

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel