Ivermectină, medicamentul care ar ucide COVID-19 în 48 ore, arată cercetătorii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 03 apr 2020 / 22:49 | Coronavirus

Un medicament antiparazitar, disponibil în întreaga lume, ar ucide COVID-19 în doar 48 de ore, au arătat testele din laborator.

Un medicament antiparazitar, disponibil în întreaga lume, ar ucide COVID-19 în doar 48 de ore, au arătat testele din laborator, conform News.com.au. Un studiu efectuat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea să oprească multiplicarea SARS-CoV-2.

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral (pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare", a transmis dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash.

Nu se știe exact cum funcționează, dar funcționează

 

În timp ce nu se știe cum Ivermectina afectează virusul, medicamentul cel mai probabil nu mai permite infecției să lase organismul fără abilități de a o înfrânge.

Următorul pas pe care trebuie să-l facă cercetătorii este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni.

O cale rapidă pentru a scăpa din criză

 

„În timpuri în care avem o pandemie și nu există un tratament aprobat încă, dacă am avea un compus deja disponibil în toată lumea, am putea ajuta oamenii mult mai rapid", a spus dr. Wagstaff. „În mod realistic, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă".

Cu toate acestea, înainte ca Ivermectina să poată fi folosită pentru a combate coronavirusul, este nevoie de fonduri, pentru a finanța testările clinice.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri