Jandarm montan, drumul spre cucerirea vârfului Aconcagua. Cel mai înalt vârf muntos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa: Facebook Jandarmeria Română
Sursa: Facebook Jandarmeria Română
Iosif Adalbert Krepelea, unul dintre cei mai experimentați jandarmi montani, a plecat să cucerească cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua din Argentin.

"Îi ținem pumnii și suntem alături de colegul nostru, plutonier adjutant, Iosif Adalbert Krepelea, în încercarea de a cuceri cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua din Argentina, cu altitudine de 6962 metri altitudine", se arată într-o postare a Jandarmeriei Române, pe pagina de Facebook.

Drumul jandarmului

"Pe vânt puternic și temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în urmă cu 15 de zile, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabără de aclimatizare Berlin, aflată la peste 5000 de metri altitudine, urmând ca în aceste zile să atingă cel mai înalt vârf muntos de pe continentul sud-american. În poza, se observă în spate, vârful Aconcagua, cel mai înalt vârf muntos din afara lanțului Himalayan", mai scriu reprezentanții Jandarmeriei.

Unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani

"Plutonierul adjutant Iosif Adalbert Krepelea are 50 de ani și își desfășoară activitatea în Jandarmerie din anul 2005. De-a lungul timpului a participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În prezent îşi desfăşoară activitatea la Postul de Jandarmi Montan Văliug din cadrul IJJ Caraș-Severin", au mai adăugat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel