Japonia şi Coreea de Sud, VICTORIE în faţa COVID-19. Exemplu pentru întreaga lume? Care este CHEIA succesului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
În timp ce Europa se confruntă cu zeci de mii de cazuri noi de infectare cu coronavirus în fiecare zi, Japonia şi Coreea de Sud au reuşit să limiteze numărul îmbolnăvirilor. Care este, însă, cheia succesului? 

În aceeaşi situaţie se află Taiwan, Thailanda, Australia şi Noua Zeelandă. Şi, dacă cifrele anunţate de China mai pot fi puse la îndoială din cauza regimului comunist, ţările ante-menţionate au sisteme similare cu cele europene, inclusiv în ceea ce priveşte raportarea. Japonia, spre exemplu, a raportat în ultimele 24 de ore doar 699 de cazuri noi, în timp ce în Thailanda mai sunt doar 5 pacienţi internaţi cu COVID-19. În Noua Zeelendă, situaţia e şi mai bună, fiind doar un singur pacient internat. 

Japonia, masca este un obicei dinainte de pandemie

 

Cheia luptei contra COVID-19 pare a fi folosirea măştii de protecţie de către populaţie chiar dinainte de pandemie. "Lucrul care ne-a ajutat foarte mult să luptăm contra COVID-19 este noţiunea de grup de transmitere. Asta înseamnă că grupurile determină o rată de contagiozitate mare, astfel că e nevoie de intervenţie cu precizie chirurgicală pentru a le izola. Am refăcut rapid paşii făcuţi de toţi pacienţii infectaţi în anchetele epidemiologice", a declarat Yosutoshi Nishimura, minstrul responsabil de lupta cu COVID-19, conform Corriere.it

În plus, s-a limitat şi posibilitatea adunării populaţiei în spaţii închise şi aglomerate. "Noul nostru acord digital a făcut ca munca de acasă să fie accesibilă pentru multă lume, aşa că am putut degaja sistemul de transport în comun şi aglomeraţia din oraşe", a mai spus ministrul. 

Coreea de Sud, anchete epidemiologice EXACTE

 

Digitalizarea şi folosirea datelor digitale au fost considerate cheia succesului în lupta contra COVID-19 în Coreea de Sud. Deşi situaţia părea iniţial scăpată de sub control, curba a fost aplatizată. S-au luat măsuri de urmărire a populaţiei infectate prin accesarea informaţiilor de pe camerele video din locurile publice, de pe plăţile cu cardurile de credit. Deşi a ridicat semne de întrebare privind legalitatea, măsura s-a dovedit eficientă şi în cazul MERS, dar şi acum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel