Jaqueline Cristian, în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko. Este cea mai bună performanţă a româncei - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jaqueline Cristian, în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko. Este cea mai bună performanţă a româncei
Jaqueline Cristian, în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko. Este cea mai bună performanţă a româncei
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a reuşit cea mai mare performanţă a carierei, prin calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 565.530 dolari, după ce a învins-o miercuri seara pe letona Jelena Ostapenko, în două seturi, cu 6-3, 7-6 (11-9).

Jaqueline Cristian (22 ani, 160 WTA), venită din calificări, a obţinut victoria după două ore de joc, în faţa favoritei numărul şase.

Ostapenko (23 ani, 53 WTA) are în palmares un titlu de Mare Şlem, cucerit în 2017, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Românca şi-a pierdut serviciul la debutul meciului, dar l-a recuperat imediat şi a făcut diferenţa în primul set după un nou break, la 3-2 în favoarea sa, încheind cu 6-3.

În setul al doilea s-a mers cap la cap, dar la 5-5 Jaqueline a câştigat pe serviciul adversarei, iar apoi a ratat o minge de meci, actul secund ajungând în tiebreak. Cristian a condus cu 3-1, apoi Ostapaneko a avut 5-3, românca a făcut 6-5 şi a ratat trei mingi de meci, a salvat una de set, şi a încheiat conturile cu 11-9, la a cincea minge de meci, cu o superbă lovitură în cros cu reverul.

Românca a avut 4 aşi şi o dublă greşeală, letona a făcut 3 aşi şi 3 duble greşeli, Jaqueline Cristian fiind superioară la punctele cu al doilea serviciu. Cristian a încheiat cu 19 mingi direct câştigătoare şi 19 erori neprovocate. Ostapenko a totalizat 23 de winners şi 28 de erori neforţate.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 15.500 dolari şi 125 de puncte WTA, iar adversara sa din sferturile de finală va fi rusoaica Svetlana Kuzneţova (35 ani, 39 WTA), a patra favorit. Kuzneţova a trecut în optimi de Xinyu Wang (China), cu 6-1, 7-5.

Rezultatele înregistrate miercuri: turul I Anastasia Gasanova (Rusia) - Katarina Zavaţka (Ucraina) 6-2, 6-7 (6/8), 7-5 turul II (optimi) Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.1) - Tereza Martincova (Cehia) 6-3, 6-4 Vera Zvonareva (Rusia) - Fiona Ferro (Franţa/N.3) 6-7 (6/8), 7-5, 7-6 (7/2) Jaqueline Cristian (România) - Jelena Ostapenko (Letonia/N.6) 6-3, 7-6 (7/1) Svetlana Kuzneţova (Rusia/N.4) - Xinyu Wang (China) 6-1, 7-5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel