Jean-Paul Gaultier, ultima paradă din carieră. Renunță la modă. Iată de ce
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jean-Paul Gaultier și-a anunțat ultima parada din cariera sa. De ce renunță la modă?

Designerul Jean-Paul Gaultier, "copilul teribil al modei franceze", a anunțat că prezentarea colecţiei haute couture programată pe 22 ianuarie, la Paris, va fi ultima din cariera sa de 50 de ani, dar şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative, potrivit The Guardian.

Deși brandul de modă haute couture și parfumuri va continua să existe, Gaultier renunță la a mai crea haine, a anunțat acesta într-un clip publicat vineri pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter.

Mesajul lui Jean-Paul Gaultier

"Bună! Sunt Jean-Paul Gaultier. Te invit să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de carieră în modă a mea la Theatre du Chatelet, pe 22 ianuarie", spune Gaultier, vorbind la un telefon, în înregistrarea video. "Vii? Va fi o adevărată petrecere, cu mulți prieteni, vom sărbători până foarte, foarte târziu. Și acum îți dau un pont, va fi ultima mea defilare haute couture. Ultimul meu show Gaultier la Paris. Trebuie să vii. Nu poți rata acest lucru. Dar, fii atent, Gaultier Paris va continua, linia haute couture va continua. Am un nou concept. Îți voi vorbi mai încolo despre acest lucru. Îți voi spune toate micile secrete. Dar va continua. Te pup! Vă pup!", mai spune celebrul designer.

Când va avea loc parada

Ultima defilare haute couture marca Jean-Paul Gaultier este programată în cadrul Săptămânii modei de la Paris, care are loc în perioada 14 - 23 ianuarie.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar,

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor, citează Mediafax.

"Băiatul rău" din moda franceză

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "băiatul rău" din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna (printre care celebrul sutien purtat de aceasta în timpul turneului "Blonde Ambition", din anii '90), Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Jean-Paul Gaultier a anunţat, în septembrie 2014, că va renunţa la colecţiile prêt-à-porter şi se va concentra pe haute couture, parfumuri şi colaborări cu alţi reprezentanţi din industria modei.

 
 
 
View this post on Instagram

This show celebrating 50 years of Jean Paul Gaultier’s career, will also be his last. But rest assured, Haute Couture will continue with a new concept.

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) onJan 17, 2020 at 8:42am PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel