JO 2020: Probele de maraton şi de marş ar urma să aibă loc la Sapporo, şi nu la Tokyo. Motivul invocat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comitetul Internaţional Olimpic intenţionează să mute probele de maraton şi de marş de la Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo la Sapporo, în nordul Japoniei, pentru a-i 'proteja pe atleţi' de temperaturile ridicate aşteptate în capitală, a anunţat miercuri CIO, citat de AFP. 

Această deplasare pe insula Hokkaido, cea mai nordică prefectură a Japoniei, le-ar permite 'atleţilor să concureze pe temperaturi mult mai puţin ridicate în timpul Jocurilor Olimpice', a explicat CIO. Anunţul vine la două săptămâni după Mondialele de atletism de la Doha unde probele de marş şi de maraton au fost perturbate de căldurile puternice, care au dus la multe abandonuri. Modalităţile de a asigura deplasările acestor probe 'vor fi discutate cu toate părţile implicate', în primul rând Tokyo, World Athletics şi deţinătorii drepturilor de difuzare, a indicat forul olimpic.

Comisia de coordonare CIO pentru Tokyo 2020 va dedica o şedinţă specială măsurilor pentru a lupta împotriva căldurii, la reuniunea sa ce va avea loc între 30 octombrie şi 1 noiembrie. La Sapporo, gazda JO de iarnă din 1972, temperaturile în perioada Jocurilor (24 iulie - 9 august) sunt în timpul zilei 'cu cinci sau şase grade mai scăzute decât la Tokyo', care este la peste 800 kilometri mai în sud, a mai explicat CIO în comunicatul său.

Acest proiect face parte dintr-un 'larg evantai de măsuri luate deja' de comitetul de organizare în consultare cu CIO şi cu federaţiile internaţionale 'pentru a atenua efectele temperaturilor ridicate ce ar putea fi înregistrate vara viitoare', a adăugat CIO. Astfel, la atletism, cursele de 5.000 m şi cele pe distanţe mai mari nu vor mai avea loc în sesiunile de dimineaţă, ci în cele de seară, a detaliat CIO. La rugby în VII, toate meciurile programate dimineaţa ar urma să se încheie înainte de prânz, iar în ciclism probele de mountain bike vor începe la ora 15:00, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel