JO Tokyo 2020 - Camelia Potec: Nici nu ne comparăm cu alte ţări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Camelia Potec a declarat, miercuri, că dacă aveam mai multe bazine am fi avut mai mulţi calificaţi la JO de la Tokyo.

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, miercuri, că dacă România ar fi avut mai multe bazine cu siguranţă avea în acest moment mai mulţi înotători calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Dacă aveam mai multe bazine clar că am fi avut mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice aşa cum sunt acum Robert Glinţă şi Daniel Martin. Ăsta este viitorul. Dacă vrem să avem sportivi mai mulţi, trebuie să avem mai multe baze sportive. Cred că în urma dezbaterii de azi avem mai multe şanse să nu schimbăm nimic, dar datoria noastră e să spunem lucrurilor pe nume. Însă sperăm, pentru că de aceea am rămas în România, în sport, ca să încercăm să schimbăm şi să ajutăm cu ceea ce putem. Eu am discutat ca preşedintă de federaţie cu ministrul Tineretului şi Sportului, aşa cum am discutat cu toţi dinainte. Am vorbit despre buget înainte să trimitem cererile de finanţare, a vrut să ştie mai multe despre problemele cu care ne confruntăm. Apoi am trimis cererea de finanţare şi am primit o sumă. Nu discut cum e suma faţă de ceea ce noi am cerut şi despre care am discutat la început... suma e foarte, foarte mică, nici nu ne comparăm cu alte ţări. Încercăm să facem cât putem cu aceşti bani, dar cu siguranţă nu este nici 30% din ceea ce am avea nevoie", a spus Potec după dezbaterea la care a participat în Senatul României.

Avem bazin la Otopeni, nedeschis

"Ne dorim şi noi să organizăm competiţii mai mari, iar bazinul de la Otopeni ar fi fost un loc bun pentru nişte Campionate Europene de seniori la înot şi sărituri în apă. Dar e foarte greu să vinzi o competiţie dacă nu ai unde să o organizezi. Îmi face plăcere să mă uit la bazinul de la Otopeni, dar cu tristeţe mă uit pentru că el încă nu este deschis. Nu ştiu dacă e bine să facem comparaţii.... dar m-am săturat de câte ori am fost la Budapesta. Pentru că ei au avut tot ceea ce se poate avea ca şi organizare. De la Campionate Mondiale, Europene la tot felul de cupe şi competiţii pentru copii. Vor organiza chiar şi Campionatele Europene Masters acolo unde eu voi participa şi voi încerca să bat şi recordul mondial la categoria mea de vârstă. Eu am intrat din nou în bazin de o lună. Îmi doresc să fac mişcare şi a trebuit să îmi stabilesc un obiectiv pentru a-mi face timp să mă duc să mă relaxez, prin efort fizic pentru că aşa am fost învăţată", a adăugat Camelia Potec.

Vicepreşedintă a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Camelia Potec a menţionat că aşteptările privind rezultatele României la Jocurile Olimpice de la Tokyo le depăşesc pe cele de la ediţia precedentă de la Rio de Janeiro. "Proiecţia pentru Tokyo ne dorim să fie peste Rio de Janeiro. Adică la nivel de medalii avem ca obiectiv un număr mai mare de medalii, dintre care două sunt de aur. Nu dorim să spunem unde aşteptăm cele două medalii de aur pentru că nu dorim să punem presiune pe acele federaţii", a afirmat Potec.

Camelia Potec a participat, miercuri, alături de foştii şi actualii campioni ai României Ilie Năstase, Simona Halep, Cristian Gaţu, Nadia Comăneci, Ştefan Birtalan, Alina Dumitru şi Gabriela Szabo la o dezbatere în Senatul României, iniţiată de parlamentarii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir, în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel