Jocurile Olimpice din 2032 vor avea loc în Brisbane, Australia
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 21 iul, 16:50 | Competitii

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Australia va găzdui pentru a treia oară Jocurile Olimpice peste 11 ani.

Brisbane va găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice după ce a primit aprobarea Comitetului Olimpic Internațional (IOC). Conform BBC, orașul australian a fost numit locația preferată după ce a fost propus de consiliul director al Comitetului în luna iunie. Va fi a treia oară când Australia găzduiește Jocurile Olimpice, după ce Melbourne a fost orașul ales pentru 1956, în timp ce Sydney a găzduit Olimpiada în 2000.

„Este o zi istorică nu numai pentru Brisbane și Queensland, ci și pentru întreaga țară”, a transmis premierul australian Scott Morrison. „Doar orașele globale pot oferi securitate pentru Jocurile Olimpice, astfel că vorbim despre o recunoaștere a poziției orașului Brisbane la nivel regional, dar și internațional”.

Anunțul a fost primit cu bucurie maximă de cetățeni, organizându-se focuri de artificii. „Comitetul Olimpic Internațional are onoarea de a anunța că a 35-a ediție a Olimpiadei va fi găzduită de Brisbane, Australia”, a transmis președintele organizației, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate oricând

Șeful comisiei de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo adoptă o abordare pragmatică în ceea ce privește anularea competiției. Șeful comisiei de organizare Tokyo 2020 nu a exclus anularea Jocurilor Olimpice dacă cazurile Covid-19 cresc brusc, deoarece mai mulți sportivi au fost testați pozitiv și sponsorii au renunțat la planurile de a participa la ceremonia de deschidere de vineri.

Întrebat la o conferință de presă dacă competiția sportivă globală ar putea fi în continuare anulată, Toshiro Muto a spus că va sta cu ochii pe cifrele de infectare și va decide cu alți organizatori, dacă este necesar. „Vom continua discuțiile dacă există o creștere a cazurilor", a spus Muto. „Am convenit că, pe baza situației coronavirusului, vom convoca din nou discuții cu cinci părți. În acest moment, cazurile de coronavirus pot crește sau scădea, așa că ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situația.” Un purtător de cuvânt al Tokyo 2020 a declarat ulterior că organizatorii „se concentrează 100% pe livrarea Jocurilor de succes”.

Cazurile Covid-19 în creștere din Tokyo au aruncat o teamă mare asupra unui eveniment care, fiind deja amânat anul trecut din cauza pandemiei, va avea loc acum fără spectatori, precizează The Guardian.

Competitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri