Joe Biden, pas înapoi după ce a spus că Facebook UCIDE oameni
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
Joe Biden a dat înapoi după ce a spus că Facebook stă la baza unor morți de Covid-19.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a publicat un comunicat prin care clarifică faptul că „Facebook nu ucide oameni”, după ce a criticat rețeaua de socializare. Liderul american a spus că platforma „ucide oameni” după ce a fost întrebat care este rolul său în pandemia Covid-19, lucru care a ajuns pe primele pagini ale ziarelor internaționale.

Cum era și firesc, Joe Biden a dat înapoi și a clarificat că s-a referit la cei care răspândesc informații false pe platforma Facebook, nu la rețeaua de socializare în sine. Compania a negat vehement vreo responsabilitate când vine vorba de mortalitatea de Covid-19.

Cum de a spus Biden acest lucru?

                      

Remarcile inițiale ale președintelui american au fost comentarii făcute pe loc unui reporter care i-a cerut acestuia să vorbească despre „platformele precum Facebook”. „Ucid persoane”, a comentat Joe Biden. „Singura pandemie care mai este acum este la nevaccinați. Iar [rețeaua] ucide oameni”.

Declarațiile lui Biden au venit la o zi după ce secretarul de presă al Casei Albe a acuzat Facebook că nu face suficient pentru a combate dezinformările făcute de utilizatorii săi pe platformă. Tocmai la acești oameni se referă și Biden, după corecție. „Facebook nu ucide oameni, ci aceste 12 persoane care dezinformează. Oricine le ascultă suferă din cauza aceasta. Mor oameni”, a explicat președintele.

Facebook ar face bine să facă ceva despre situație, nu să se supere, mai spune președintele

                            

„Speranța mea este ca Facebook, în loc să o ia personal cum că aș spune că «Facebook ucide oameni», să facă ceva în legătură cu dezinformarea, cu aceste minciuni revoltătoare despre vaccin. La acest lucru m-am referit”, a adăugat el. „Nu vom fi distrași de acuzațiile făcute fără să aibă la bază dovezi”, a reacționat Facebook. „Dovezile arată că Facebook ajută la salvarea de vieți. Punct”.                    

VEZI ȘI: Biden îi îndeamnă pe americani: Vă rog, vă rog, vaccinați-vă!                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel