Joe Biden pune în dificultate bogații americani. Strategia „Angel of Death” dispare
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 07 mai, 10:36 | Economie

Sursă foto: Facebook Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, vrea să pună capăt portițelor de exploatare pe care le folosesc bogații Americii pentru a-și extinde imperiile.

Potrivit Businessweek, în jur de 1% dintre cele mai bogate familii americane au venituri nerealizate de 1,5 trilioane dolari doar din acțiunile la bursă. Dacă Congresul ar crește taxarea doar pe câștiguri capitale, SUA ar pierde 33 miliarde dolari într-un deceniu fiindcă bogații și-ar ține activele ncapitalizate până la moarte.

Astfel, Biden vrea să pună capăt strategiei „Angel of Death” (n.r., îngerul morții) care le permite bogaților să nu plătească taxe pentru că mor. În planul său, moștenitorii ar urma să plătească taxele neplătite pe veniturile care nu au fost capitalizate.

De la 33 miliarde dolari pierdute la 113 miliarde dolari câștigate

 

Conform directorului de politici de analiză de la Penn Wharton Budget Model, John Ricco, dacă bogații vor ști că nu pot scăpa de taxe nici prin moarte, așa cum s-a întâmplat până acum, cele 33 miliarde dolari pierdute într-un deceniu s-ar transforma în 113 miliarde dolari câștigate în aceeași perioadă fiindcă plata taxelor nu va mai fi amânată de miliardari.

Și paradisurile fiscale ar urma să dispară datorită lui Joe Biden

 

Președintele american mai vrea să elimine o practică celebră de a scăpa de taxe: paradisul fiscal. După ce a anunțat Planul american pentru joburi, crescând taxa corporațiilor de la 21% la 28%, firmele sunt tentate să își ducă profiturile în țări cu taxare mai permisivă. Astfel, Casa Albă propune o taxă globală pe venit, discutând cu națiunile europene. În acest mod, companiile ar urma să fie descurajate măcar din a folosi paradisurile fiscale.

Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri