Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit cu Klaus Iohannis. 

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN, scrie Mediafax. 

Conform oficialului citat, discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Dorința președintelui american 

Joseph Biden a comunicat că vrea "o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei".

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara "ameninţările generate de Rusia", precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

Pe agenda discuţiilor lui Joseph Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

Joe Biden reafirmă, la summitul NATO, angajamentul SUA

Preşedintele Joseph Biden a reafirmat luni, la summitul NATO de la Bruxelles, angajamentul Statelor Unite faţă de apărarea Europei şi faţă de respectarea obligaţiilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, mai scrie Mediafax. 

"Articolul 5 al Tratatului NATO este o obligaţie sacră pentru noi. Vreau ca întreaga Europă să ştie că Statele Unite sunt aici", a declarat Joseph Biden, potrivit agenţiei Reuters, la începerea summitului Alianţei Nord-Atlantice.

"Alianţa Nord-Atlantică prezintă o importanţă esenţială pentru noi", a adăugat preşedintele SUA.

Rusia şi China se comportă "într-un mod compatibil cu ceea ce speram", a subliniat Joseph Biden, îndemnând aceste ţări să respecte normele democratice. Anterior, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a atras atenţia asupra activităţilor din ce în ce mai intense ale Chinei în zona Mării Baltice şi în Africa, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită pentru contracararea Beijingului. "China se apropie de noi. Îi vedem în spaţiul cibernetic, vedem activităţile Chinei în Africa, dar observăm şi investiţiile masive ale Chinei în infrastructura noastră esenţială. Trebuie să răspundem împreună ca alianţă", a afirmat Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel