Jucătorii români și evoluțiile acestora în week-endul 7-9 februarie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cu doar câteva săptămâni înainte de meciul de baraj pe care România îl va disputa contra Islandei, la aceștia acasă, meci care se va disputa pe 26 Martie pentru calificarea la europeanul de anul acesta, jucătorii români din străinătate au mai bifat câteva minute, goluri sau assisturi pentru echipele acestora.

Vineri, la început de week-end, doar 3 români au evoluat pentru echipele acestora


În prima ligă din Polonia, în partida Arka Gdynya - Cracovia 0-1, pentru cei de la Cracovia, fundașul Cornel Râpă a fost integralist, bifând toate cele 90 de minute, fiind partida cu numărul 21 din acest sezon pentru el iar mijlocașul Sergiu Hanca a fost titular, a marcat singurul gol al partidei în minutul 37, acesta fiind golul cu numărul 6 pentru acesta în acest sezon în prima ligă, a încasat un cartonaș galben în min. 55 și a fost înlocuit de pe teren în min. 90+1. Cu această victorie, Cracovia urca pe locul 1 în clasament dar urma să fie devansată de victoria celor de la Legia, scor 3/1, de duminică. Astfel Cracovia cade pe locul secund în clasament, la 2 puncte de liderul Legia.   

Tot vineri, în campionatul din Emiratele Arabe Unite, Laurențiu Reghecampf, antrenorul celor de la Al Wasl, reușește să obțină numai un egal, obținut pe final de partidă. Cei de la Ajman, o echipă mai slab clasată, au reușit să deschisă scorul la sfârșitul primei părți, echipa Al Wasl reușind un egal în minutul 88. Aceștia ocupă locul 8 în clasament, cu 23 de puncte obținute după disputarea a 16 etape.

Sâmbătă, deja începea weekendul și evoluțiile jucătorilor se măreau

S-au disputat meciurile din Cupa Scoției. În aceste partide am avut și două evoluții românești. Cei de la Rangers, ocupanta locului secund în clasamentul scoțian, a disputat un meci cu cei de la Hamilton. Ianis Hagi, fiul regelui, a fost în premieră titular și în această competiție, a avut o evoluție strălucitoare, cu șuturi pe poartă, cu driblinguri spectaculoase dar fără un rezultat pe tabela de marcaj. Acesta a fost înlocuit de legenda Steven Gerard în minutul 73. Meciul s-a terminat cu victoria lui Rangers, scor 4/1, iar aceștia se califică mai departe în Cupa.                                                                                                                     Tot în această competiție a evoluat și portarul Laurențiu Brănescu, acesta fiind împrumutat de cei de la Juventus la Kilmarnock. Acesta a avut o evoluție extraordinară, închizând poarta. Din păcate pentru acesta, colegii lui nu au reușit să marcheze gol iar partida Aberdeen - Kilmarnock s-a încheiat cu scorul de 0-0, meciul se va rejuca la o dată ulterioară.

În Azerbaijan, românul Adrian Scarlatache a fost integralist pentru cei de la Zira încasând și cartonaș galben în minutul 31/al 5-lea din sezon, în înfrângerea din deplasare contra celor de la Sumquayit 2-1, acesta fiind al 11-lea meci în sezon pentru român. Cei de la Zira ocupă locul 5 în prima ligă din Azerbaijan.

În liga secundă din Anglia, în Championship, George Pușcaș a fost numai pe banca de rezerve pentru Reading în partida acestora de pe teren propriu contra celor de la Hull, scor 1-1. Tot în Anglia, dar în League Two, l-am avut pe românul Dennis Politic. Acesta a evoluat pentru cei de la Bolton, în înfrângerea scor 2/1 în deplasarea de la Coventry. Acesta a fost integralist, bifând a 18-a partidă în sezon și marcând gol în minutul 77, acesta fiind al 3-lea gol în sezon și al 2-lea în timp de 1 săptămână. 

Gabriel Torje a revenit în fotbal. Acesta a debutat în campionatul grec, pentru cei de la AEL în partida acestora din deplasarea de la Lamia, scor 0-0, acesta intrând pe teren în minutul 62. A revenit după aproape 1 an de inactivitate. Ultima partidă bifată de acesta fusese pe data de 24 Mai 2018 pentru turcii de la Sivasspor în victoria acestora 4/3 vs Galatasaray.

În Turcia, Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică a disputat un derby contra celor de la Besiktas. Gaziantep, a fost învinsă cu scorul de 3-0, iar pentru aceștia fundașul Alin Toșca a fost integralist, bifând partida 21, fundașul brazilian dar cu cetățenie română a fost integralist și a bifat meciul 17 iar mijlocașul împrumutat de la Mainz, Alexandru Maxim a fost de asemenea integralist.

Duminică, final de weekend dar cu mulți stranieri și evoluții interesante 

În Franța, în derbyul dintre PSG și Lyon terminat 4/2, pentru oaspeți, Ciprian Tătărușanu a fost integralist. 

În Serie A din Italia am avut următorii stranieri: Napoli - Lecce 2-3, pentru oaspeți, portarul Robert Sava a fost rezervă, în partida Parma - Lazio 0-1, pentru gazde portarul Ionuț Radu a fost rezervă iar la oaspeți, fundașul Ștefan Radu a fost suspendat din cauza cumului de cartonașe.

În liga secundă italiană, în partida Pisa - Chievo 1-1, pentru gazde Marius Marin, component al naționalei U21 a României, a bifat toate cele 90 de minute. 

În Cipru, în prima ligă am avut două evoluții românești. În Omonia - Achnas 1-2, pentru gazde Costel Pantilimon a fost integralist și a primit primele 2 goluri, fiind la meciul secund pentru aceștia. O a doua evoluție românească a fost în Apollon - Paralimni 0-1, pentru gazde Florentin Matei fiind titular și fiind înlocuit în minutul 58. 

În Turcia am avut mai multe evoluții românești. În Kayserispor - Antalyaspor, scor 2-2, pentru gazde, portarul naționalei mari a României Silviu Lung jr. a revenit după o accidentare și a fost integralist/16 iar Cristian Săpunaru a revenit la această echipă, fiind de asemenea integralist. Echipa românilor este în continuare ultima clasată din Turcia.                                           

În Sivasspor - Basaksehir 1-1, Paul Papp a fost introdus în minutul 79, oferind pasa de gol în minutul 81.                               

În Kasimpasa - Galatasaray 0-3, pentru oaspeți Florin Andone a revenit din accidentare dar a rămas pe banca de rezerve

În străinătate avem jucători destul de puțini cu evoluții importante, în campionate relevante, iar cei care sunt au evoluții inconstante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel