Judecător, DAT AFARĂ pentru o întrebare. Spusele INACCEPTABILE despre o femeie
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un judecător al Curții Supreme New Jersey a fost dat afară din funcție după mai multe plângeri legate de comportamentul său.

Un judecător al Curții Supreme New Jersey a fost dat afară din funcție după mai multe plângeri legate de comportamentul său, conform CNN. Una dintre abaterile sale a presupus chestionarea unei victime a unui viol despre modalitatea în care a încercat să evite atacul.

Judecătorul John F. Russo Jr. a fost demis de Curtea Supremă a statului american New Jersey, a transmis procurorul general Stuart Rabner, pe 26 mai. Demiterea este cu efect imediat și îi interzice lui Russo să se mai angajeze în New Jersey.

Care au fost acuzațiile

Demiterea judecătorului a venit în urma unei plângeri depuse la adresa comportamentului judiciar al acestuia, în august 2018, de către Comisia de Anchetă a Curții Supreme New Jersey. Plângerea conține patru instanțe în care acesta a încălcat limitele în sala de judecată.

Într-una dintre acuzații se spune că Russo a interogat o femeie, întrebând-o dacă a încercat să oprească un atac sexual, incluzând întrebarea „dacă a încercat să-și blocheze anumite părți ale corpului” sau dacă „și-a strâns picioarele”, după ce aceasta mărturisise întreaga faptă în tribunal.

„Comportamentul său a trădat încrederea publică”, a spus Rabner. „Tiparul său de comportament imoral nu numai că a subminat integritatea unor proceduri judiciare, dar a afectat și integritatea a lui și a Tribunalului. Comportamentul său general denotă lipsa egalității și a calităților necesare acestei profesii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel