Judecătoria Pitești dispune începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de Daniel Chiţoiu
Autor: Andrei Itu pe 17 iun, 12:54 | Justiție

Judecătoria Pitești dispune începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de Daniel Chiţoiu

Judecătoria Piteşti a dispus începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de fostul ministru Daniel Chiţoiu în decembrie 2019, decizia instanţei nefiind definitivă.

"Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (...) şi vătămare corporală din culpă (...), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului", se arată în încheierea de şedinţă postată joi pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă. Poate fi contestată

Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.Rechizitoriul prin care Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 13 august 2020, dar încă nu a fost stabilit un termen pentru începerea judecăţii pe fond, dosarul aflându-se de atunci în cameră preliminară.

Daniel Chițoiu, implicat într-un accident rutier grav petrecut pe 26 decembrie 2019

Pe 26 decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a fost implicat într-un accident rutier petrecut pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, dintre care unul condus de un bărbat de 82 de ani, din Piteşti, care se deplasa pe direcţia Piteşti - Râmnicu Vâlcea, celălalt fiind condus din sens opus de Daniel Chiţoiu.

Daniel Chițoiu, pus sub acuzare

 

În urma coliziunii dintre cele două autoturisme a rezultat decesul bărbatului de 82 de ani şi rănirea gravă a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism, care ulterior a decedat.Daniel Chiţoiu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în ianuarie 2020, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, scrie Agerpres.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri