Jumătate de minut, suficient timp pentru infectarea cu coronavirus. Specialiştii, AVERTISMENT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Infecțiile cu noul coronavirus continuă să facă ravagii în multe colțuri ale lumii, însă, în același timp, oamenii de știință fac noi descoperiri. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Princeton au stabilit că poți contracta virusul SARS-CoV-2 chiar și în cadrul unei conversații.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Princeton, în timpul unei conversații se poate crea un flux de aer conic ca un jet, ce poate transporta picături infectate cu noul coronavirus chiar și pe parcursul a câtorva metri. Astfel, oamenii de știință subliniază că poți contracta virusul foarte ușor, chiar și în timpul unei conversații.

Experții de la Univeristatea Princeton au descoperit că în timpul unei conversații se creează un flux de aer conic, care e asemănător unui jet ce poate transporta picături infectate cu noul coronavirus.

”Oamenii trebuie să recunoască că au un efect uimitor asupra celorlați.”, a declarat Howard Stone, unul dintre cercetătorii care a participat la studiu.

Jumătate de minut, suficientă

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au folosit o cameră de mare viteză pentru a stabili felul în care se mișcă picăturile ”eliberate” de o persoană care citește câteva propoziții de pe o foaie.

Concluziile acestui experiment au fost faptul că fluxul de aer care rezultă în urma vorbirii poate transporta particule minuscule infectate, ce pot ajunge chiar și la câțiva metri de ”emițător”.

”Dacă vei vorbi 30 de secunde cu voce tare, vei răspândi particule pe o distanță de aproape doi metri”, a explicat un cercetător.

Aceștia au subliniat, de asemenea, că purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului stopează răspândirea virusului și, de asemenea, un rol important în acest sens îl are și ventilația, care trebuie să fie foarte bună, scrie digi-world.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel