Jumătate de țară, sub COD GALBEN - HARTA ANM. ALERTĂ meteo de vreme rea până la ora 22:00
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis COD GALBEN de vreme rea pentru astăzi, 2 martie 2020. Vezi județele afectate și alerta meteorologilor. 

De la ora 02:00, din noaptea de duminică spre luni, a intrat în vigoare alerta meteo de Cod Galben de vânt puternic în zona montană înaltă. E valabilă până la ora 22:00. 

”În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90...100 km/h. La peste 1700 m, îndeosebi din Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol.” anunță ANM. 

(w670)

De la ora 06:00 până la ora 18:00, este Cod Galben în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică. 

”În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h. Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40-50 km/h.” transmit meteorologii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel