Urmărește emisiunea live
Jurnalistă Digi24, mărturie terifiantă din spitale. ”Doi saci negri între 10 pacienți, asta înseamnă doi pacienți morți”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O jurnalistă Digi24 a relatat despre situația critică din spitalele care tratează pacienți bolnavi de COVID-19. 

Jurnalista Digi24 Carla Tănasie a făcut o analiză a situației actuale din spitale, evidențiind faptul că nu mai există locuri pentru bolnavi, și cu toate acestea, vaccinarea încă este ceva ce mulți români nu iau în calcul. 

”Situația este din ce în ce mai rea de la o zi la alta și spun asta nu numai uitându-mă în bilanțul zilnic, ci pentru că mă duc în spitale și văd cadrele medicale cât se chinuie să mai găsească locuri în spitale pentru pacienții care ajung acolo. Din păcate, de foarte multe ori, aceste locuri libere înseamnă un scaun, deși nu toată lumea poate sta pe scaun, fiind într-o stare gravă”, a spus Tănasie. 

Aceasta a evidențiat faptul că astăzi se înregistrează un nou record negativ al numărului de pacienți care se află internați în ATI, 1.632 de persoane, iar în secțiile spitalelor care tratează COVID-19 se află internați aproape 17.000 de români. Îngrijorător mai este faptul că a crescut numărul copiilor infectați cu SARS-CoV-2. 

Pacienți resuscitați de față cu alți bolnavi

În discuție a fost adus și faptul că în spitale bolnavii ajung să fie resuscitați de față cu alți pacienți, de față cu cei care se află în aceeași încăpere. 

„Acest lucru se întâmplă din păcate în permanență, să fie resuscitați lângă alți pacienți, pentru că acum saloanele sunt pur și simplu improvizate, nu mai poți să ai acele circuite normale atunci când este pandemie și atunci pacienții care sunt de exemplu cu măști și sunt conștienți, nu sunt intubați, ei văd tot ce se întâmplă în jurul lor, inclusiv când o persoană decedează, inclusiv când cadrele medicale vin și pun acea persoană în acei saci negri”, a mai relatat jurnalista. 

Doi saci negri între 10 pacienți

„Am intrat săptămâna trecută în unitatea de primiri urgențe de la spitalul universitar din Capitală și dintr-un salon în care cred că erau 10 pacienți, se aflau doi saci negri, asta înseamnă doi pacienți morți, asta înseamnă că pacienții care erau acolo au văzut”, a spus Tănasie. 

Vezi și: BILANȚ COVID, 11 octombrie 2021. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel