Jurnaliști CNN, arestați în direct, la protestele din Minneapolis (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Jurnaliștii CNN care transmiteau protestele faţă de poliţie, după uciderea unui bărbat de culoare, au fost reţinuţi.

Totul s-a întâmplat chiar în timpul unei transmisiuni în direct. Omar Jimenez şi colegii săi, un cameram şi un producător, au fost încătuşaţi, în ciuda faptului că aceştia s-au prezentat şi le-au spus poliţiştilor că sunt jurnalişti.

Familia lui George Floyd, în vârstă de 46 de ani, bărbatul decedat în urma arestării brutale, a cărei înregistrare video a devenit virală, a cerut miercuri ca poliţiştii implicaţi să fie inculpaţi pentru omucidere. Cei patru agenți de poliție au fost concediaţi, dar sunt anchetaţi în libertate.

Donald Trump a dat asigurări că a cerut poliţiei federale FBI şi Departamentului Justiţiei să facă lumină în privinţa acestei morţi „triste şi tragice”. Președintele SUA a promis familiei că „se va face dreptate”.

Tragicul moment care a declanșat protestele de amploare

Într-un video apărut luni, în mediul online, se vede cum un agent îl ţine la sol pe George Floyd timp de mai multe minute. În înregistrare, Floyd este auzit cum geme și spune de mai multe ori: „nu pot să respir”. 

Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel