Jurnaliști, scrisoare devastatoare pentru presa locală. Lovitură pentru presa fondată și dezvoltată în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Situație incredibilă în mass-media din România! 

Un grup de 13 jurnaliști îl roagă, într-o scrisoare, pe președintele Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care să fie scutiți jurnaliștii de impozitul pe venit. UZPR a avut o reacție virulentă după această scrisoare și transmite mesaje dure, critice și puternice în urma demersului către președintele țării. 

Vezi aici poziția UZPR: Jurnaliștii care se opun scutirii impozitului pe venit, desființați de UZPR: În afară de îmbuibații, mercenarii și idioții utili din presă...

Problema este că e foarte simplu ca o parte foarte mică din presă, respectiv 13 jurnaliști, care se erijează în reprezentanți, să trimită această scrisoare către președintele Klaus Iohannis, în nume propriu, fără o consultare a presei, așa cum s-a întâmplat înainte de elaborarea legii. Cei 13 ”reprezentanți” sunt fie oameni care lucrează la corporații puternice în care presa e folosită doar pentru a transmite semnale și a face jocuri de imagine, fie la mari trusturi de presă care nu au plătit impozite ani de zile, la nivelul sutelor de milioane de euro, până la intrarea în UE, fie la trusturi care nu plătesc impozitele în prezent, fie care au intrat în insolvență. Totodată, mai sunt și reprezentanți ai unor corporații cu afaceri diverse și folosesc presa pentru propagandă și jocuri politice. Alții fac politică de partid, numindu-se influenceri. Se opun scutirii impozitului pe venit, spunând că e o măsură nedreaptă, dar și că n-au nevoie de privilegii, deși poate că măsura nici măcar nu-i vizează.

Măsura, pentru salvarea presei locale

Oricum ar fi, nu este o favoare pentru jurnaliști, ci o măsură de ajutor pentru presa locală, ai cărei reprezentanți plătesc cinstit impozite, presa care acoperă peste 50% din audiența națională, dar care nu poate concura cu presa centrală, cu impact național. Dacă te opui unei asemenea măsuri, înseamnă că-ți dorești ca presa locală să rămână sub control, să fie un apendice, un claxon, ori să fie controlată de baronii locali, județeni.

Scrisoarea lovește în presa locală, județeană și-n întreprinderile de presă mai mici, fondate și dezvoltate în România, nu în mass-media cu investiții străine, în cazul cărora banii se duc de unde vin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel