Kaiserschmarren, prăjitura cu tradiție din bucătăria regală a Austriei. Desertul preferat al împăratului Franz Joseph
Autor: Florentina Constantin pe 13 ian, 17:42 | Retete

Sursa foto: Pixabay

Kaiserschmarren este o prăjitură cu tradiție din bucătăria regală a Austriei. A fost desertul preferat al împăratului Franz Josef I. Iată cum se prepară această bunătate.

Ingrediente

 6 ouă 350-400 ml lapte 180 g-200 g făină 3 linguri zahăr 2 linguri stafide un plic zahăr vanilinat o lingură rom un praf sare 50 g unt pentru prăjit zahăr pudră scorţişoară

Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!

Cum se prepară

Stafidele şi romul se amestecă şi se lasă 15 minute la macerat. Gălbenuşurile se amestecă bine cu laptele, făina şi zahărul vanilinat. Albuşurile se bat cu zahărul simplu şi sarea şi apoi spuma se pune peste amestecul cu gălbenuş, potrivit retetepractice.ro.

Într-un vas se topeşte untul pe aragaz, se pune amestecul şi, peste 2 minute, se pun stafidele. Se lasă să se prăjească pe o parte, se întoarce şi se dă la cuptor pentru 8 minute. După acest timp, aluatul copt se mărunţeşte cu furculiţa şi se aduce la masă, cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.

Vezi și: Crap cu usturoi. Rețetă veche din anii '80. O știai?

OMLETĂ JAPONEZĂ. Rețeta de OMURICE pe care trebuie s-o încerci. Este nemaipomenită!

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri