Kelemen Hunor: Amânarea intrării în Spațiul Schengen a României, o PIERDERE uriașă din punct de vedere economic
Autor: Doinița Manic pe 23 feb, 23:20 | Guvern

Kelemen Hunor: ”E trist! Excluderile nu conduc la niciun rezultat, nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic”

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că amânarea intrării în Spațiul Schengen a României reprezintă o pierdere uriașă din punct de vedere economic.

"Noi în acest an trebuie să scăpăm, trebuie să închidem MCV-ul şi pentru acest lucru, bineînţeles, Guvernul va face toate demersurile şi va iniţia tot ce este de făcut în domeniul justiţiei în primul rând, dar nu numai, pentru a închide MCV-ul. Şi ar trebui să intrăm, tot în 2021-2022, treptat, în Spaţiul Schengen, fiindcă nu se poate accepta (...) să îndeplinim toate criteriile tehnice şi permanent să fim amânaţi cu intrarea în Spaţiul Schengen. Din punct de vedere economic e o pierdere uriaşă şi din punct de vedere hai să-i spunem, aşa, moral, este o situaţie care nu poate fi susţinută. Ai îndeplinit criteriile? Atunci trebuie să faci pasul următor.", a declarat Kelemen Hunor la RealitateaPlus.Vicepremierul susține că intrarea se poate face etapizat, mai întâi pentru accesul pe calea aerului, iar mai apoi pentru cel terestru, dar important este ca ţara noastră să intre în Spaţiul Schengen, fiindcă nu există argumente să fie în afara acestei zone."Sigur, frontiera externă a UE va fi frontiera României, în foarte mare parte (...), dar nu contează. Noi trebuie să apărăm graniţa externă şi să fim în Schengen.", a spus Kelemen Hunor.

Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri