Kim Jong Un refuză să reia negocierile cu SUA
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Regimul din Coreea de Nord a comunicat sâmbătă că, pe termen scurt, nu intenţionează să reia negocierile pe tema programului nuclear cu Statele Unite, catalogând drept "ostile" politicile Administraţiei de la Washington, informează agenţia Associated Press.

John Bolton, fost consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a declarat că preşedintele Donald Trump ar putea încerca să organizeze un nou summit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ca o "surpriză de octombrie", înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA. Donald Trump s-a întâlnit deja de trei ori cu liderul de la Phenian, dar negocierile pe tema programului nuclear nord-coreean sunt în impas.

Coreea de Nord a respins ideea reluării negocierilor cu SUA în curând. "Oare este posibil să purtăm dialog sau să cooperăm cu Statele Unite, care persistă cu politicile ostile faţă de Coreea de Nord prin ignorarea acordurilor din trecut? Nu simţim nevoia de a organiza reuniuni cu SUA, dat fiind că Washingtonul consideră dialogul bilateral un simplu instrument pentru depăşirea crizei interne", a declarat Choe Son Hui, adjunct al ministrului nord-coreean de Externe.

Coreea de Nord a stabilit deja "un calendar strategic detaliat" pentru gestionarea ameninţărilor americane. "Statele Unite greşesc dacă se gândesc că negocierile vor mai merge cu noi", a subliniat oficialul nord-corean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel