Klaus Iohannis, consultări cu partidele la Cotroceni. Programul complet
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru pentru ziua de joi, începând cu ora 11.00.

Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. Pentru au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

Administrația Prezidențială a anunțat programul consultărilor pe care le va avea președintele Klaus Iohannis cu partidele pentru propunerea unui nou premier. 

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare:

11:00 - Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 - Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 - Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 - Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 - Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 - Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

PNL a anunțat că propunerea lor pentru funcția de prim-ministru este Florin Cîțu

„Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu”, transmite prim-vicepreședintele formațiunii Iulian Dumitrescu, potrivit Mediafax.

„Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni”, transmite Iulian Dumitrescu.

El adaugă că liderii liberali au convingerea că vor genera o majoritate în jurul PNL.

CITEȘTE MAI MULTE AICI!

Dacian Cioloș, declarații după ce i-a fost respins guvernul

„Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui Klaus Iohannis”, a spus, miercuri după-amiază, Dacian Cioloș, după ce i-a fost respins guvernul.

„Am fost astăzi în Parlament cu o propunere de soluție la situația de criză în care ne aflăm. Am discutat și parlamentarii au discutat despre soluții, dar practic au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă. Pentru că exact cei care ne acuzau pe blocăm găsirea unei soluții sunt cei care au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm. Nu au făcut nicio propunere alternativă în urmă cu o săptămână, însă astăzi au vorbit din nou despre lipsa de soluții și despre faptul că noi am blocat găsirea unei soluții”, a declarat Dacian Cioloș.

Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui Klaus Iohannis, afirmă Cioloș: „Vom vedea care sunt propunerile dânsului, nu discutăm și nu comentăm tot felul de speculații ipotetice despre ce ar putea să facă un partid sau altul pentru că singurul lucru pe care l-am constatat în aceste zile este că au stat deoparte și nu și-au asumat responsabilități și așteptăm să vedem în ce fel își asumă soluții adevărate. Însă, din punctul nostru de vedere, soluțiile înseamnă în primul rând asumare. Nu am văzut asumare până acum”.

Întrebat despre refacerea coaliției în jurul PNL, condus de Florin Cîțu, Cioloș spune: „Cîțu e non-soluție, a picat deja în Parlament”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel