Urmărește emisiunea live
Klaus Iohannis, imaginea zilei cu Joe Biden - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Imaginea zilei făcută publică de Palatul Cotroceni, în care apar Klaus Iohannis şi Joe Biden - preşedintele Statelor Unite ale Americii. 

"Un dialog foarte consistent astăzi în cadrul Summitului Formatului București (B9), pe care l-am găzduit și prezidat alături de Președintele Poloniei, Andrzej Duda. Am avut discuții importante pentru securitatea regiunii, la care s-au alăturat Președintele SUA, Joe Biden, și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Am primit, așadar, un mesaj extrem de puternic de solidaritate și unitate transatlantică.

Pentru România, participarea Președintelui SUA arată încrederea de care se bucură țara noastră la Washington, ca partener și aliat puternic", transmite preşedintele Klaus Iohannis.

Iată imaginea: 

 

 

Dialog în sistem videoconferinţă

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că participarea preşedintelui SUA, Joe Biden, şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la Summitul B9 a întărit sentimentul unităţii aliate şi a evidenţiat faptul că dezvoltările de securitate din regiune au impact asupra întregii securităţi euroatlantice.

"Participarea preşedintelui SUA, domnul Joseph Biden, şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a întărit sentimentul unităţii aliate şi a reconfirmat realitatea că statele Formatului Bucureşti acţionează pentru consolidarea securităţii euroatlantice în ansamblul său şi în deplină conformitate cu deciziile adoptate la nivel aliat. Participarea Statelor Unite la cel mai înalt nivel şi a conducerii Alianţei Nord-Atlantice evidenţiază, totodată, faptul că dezvoltările de securitate din regiunea noastră au impact asupra întregii securităţi euroatlantice. Pentru România, participarea în premieră a preşedintelui Biden la Summitul Formatului Bucureşti este cu atât mai relevantă, cu cât anul acesta celebrăm 10 ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, demonstrează încrederea de care se bucură România la Washington, ca partener şi aliat puternic", a spus Iohannis în declaraţia comună cu omologul polonez, Andrzej Duda, la finalul Summitului B9.

Şeful statului a subliniat că Summitul Formatului B9 a confirmat valoarea adăugată în promovarea obiectivelor comune ale aliaţilor aflaţi pe Flancul Estic şi în susţinerea unităţii Alianţei.

La Summitul B9 au participat prin videoconferinţă preşedintele SUA, Joe Biden, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ceilalţi şefi de state din Formatul Bucureşti - Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Ungaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel