Klaus Iohannis anunţă formarea unui Grup de Reflecţie Strategică
Autor: Florin Răvdan pe 27 mai, 13:41 | Politica

Președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat formarea unui Grup de Reflecţie Strategică, în cadrul noii strategii de apărare a României. 

"Siguranța cetățeanului rămâne, în mod evident, un element cheie al abordării, statul având datoria de a identifica strategii sectoriale eficiente de protejare a sa. Pe cale de consecință, gestionarea securității presupune și participarea societății civile.

Tocmai de aceea, Strategia încurajează colaborarea și coordonarea inter-instituțională mai eficientă, inclusiv prin constituirea unui Grup de Reflecție Strategică, astfel încât schimbările din mediul internațional să fie analizate și evaluate într-un cadru comun.

Noua Strategie Națională de Apărare a Țării se bazează pe o diagnoză clară a statului român și a instituțiilor sale publice. Doar cunoscând în profunzime starea societății românești, pot fi corect identificate interesele și obiectivele noastre naționale de securitate, pot fi bine definite amenințările, riscurile și vulnerabilitățile din perspectiva securității naționale și pot fi stabilite direcțiile de acțiune.", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

 

VEZI AICI DECLARAŢIA COMPLETĂ. 

Te-ar putea interesa și ....
Politica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri