La un pas de o tragedie. El este EROUL ZILEI. “Omul potrivit la locul potrivit”
Autor: Alexandru Ichim pe 10 aug, 17:01 | Social

Foto: ISU Mureș

Un pompier din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mureș (ISU), aflat în concediu, a intervenit pentru salvarea unui bărbat aflat la un pas de moarte. 

În după-masa zilei de 7 august, plutonierul Sâplăcan Valentin, din cadrul ISU Mureș, aflându-se în concediu, a acordat prim ajutor medical unei persoane care a intrat în stop cardio respirator.

”Victima, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, aflându-se într-un bazin de relaxare, a suferit un stop cardio respirator. Aceasta a fost extrasă de îndată din bazin de către persoanele care au văzut evenimentul.

A intervenit fără să stea pe gânduri 

 

Valentin, observând de la distanță că se adună oamenii și că s-a creat o stare de panică în zonă, a intervenit să acorde prim ajutor medical victimei.

Verificând starea ei și văzând că aceasta era fără semne vitale, Valentin a început imediat să acorde prim ajutor victimei. Până la sosirea ambulanței SMURD cu medic, salvatorul i-a aplicat masaj cardiac. La scurt timp după sosirea echipajelor de intervenție, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată de urgență la spital

Victima este în stare bună

 

În momentul de față starea victimei este stabilă datorită faptului că Valentin a intervenit prompt și necondiționat să-i acorde ajutor medical.

Mulțumim Valentin pentru toată dedicarea, implicarea și devotamentul de care dai dovadă”, a scris DSU pe pagina oficială de Facebook. 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri