La un pas de o tragedie. El este EROUL ZILEI. “Omul potrivit la locul potrivit”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Mureș
Foto: ISU Mureș
Un pompier din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mureș (ISU), aflat în concediu, a intervenit pentru salvarea unui bărbat aflat la un pas de moarte. 

În după-masa zilei de 7 august, plutonierul Sâplăcan Valentin, din cadrul ISU Mureș, aflându-se în concediu, a acordat prim ajutor medical unei persoane care a intrat în stop cardio respirator.

”Victima, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, aflându-se într-un bazin de relaxare, a suferit un stop cardio respirator. Aceasta a fost extrasă de îndată din bazin de către persoanele care au văzut evenimentul.

A intervenit fără să stea pe gânduri 

Valentin, observând de la distanță că se adună oamenii și că s-a creat o stare de panică în zonă, a intervenit să acorde prim ajutor medical victimei.

Verificând starea ei și văzând că aceasta era fără semne vitale, Valentin a început imediat să acorde prim ajutor victimei. Până la sosirea ambulanței SMURD cu medic, salvatorul i-a aplicat masaj cardiac. La scurt timp după sosirea echipajelor de intervenție, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată de urgență la spital

Victima este în stare bună

În momentul de față starea victimei este stabilă datorită faptului că Valentin a intervenit prompt și necondiționat să-i acorde ajutor medical.

Mulțumim Valentin pentru toată dedicarea, implicarea și devotamentul de care dai dovadă”, a scris DSU pe pagina oficială de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel