Lagărele din China. Volkswagen ia apărarea Beijingului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Xi Jinping: Nu vom sta niciodată cu mâinile în sân când suveranitatea noastră este ameninţată
Xi Jinping: Nu vom sta niciodată cu mâinile în sân când suveranitatea noastră este ameninţată
Volkswagen și-a apărat decizia de a continua să producă la o fabrică de mașini în Xinjiang, o regiune chineză asupra căreia planează suspiciunea că adăpostește numeroase lagăre de muncă forțată.

200.000 de uiguri și reprezentanți ai altor minorități sunt deținuți în lagăre sau folosiți ca muncă forțată în fabrici, au precizat mai multe surse de-a lungul acestui an, în ciuda insistenței Chinei că afirmațiile sunt false. Mai multe companii au luat decizia să își închidă fabricile din regiune, dar Volkswagen și-a apărat hotărârea de a continua să producă la o fabrică de mașini în Xinjiang.

Într-un interviu acordat la Beijing, CEO-ul companiei în China, Stephan Wollenstein, a apărat prezența Volkswagen în capitala Xinjiang, Urumqi, unde conduce o fabrică cu 600 de lucrători, producând până la 20.000 de vehicule pe an. „Ceea ce s-a întâmplat în vremurile naziste nu se va mai întâmpla, oameni care produceau mașini Volkswagen prin muncă forțată. Aceasta este cu siguranță o situație inacceptabilă. Prin urmare, ne asigurăm că niciuna dintre fabricile noastre de producție nu impune muncă forțată, iar acest lucru l-am verificat în mod special în Urumqi și vă pot asigura că nu avem muncă forțată.”, a precizat reprezentantul Volkswagen, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel