Laptopul lui Nancy Pelosi, sustras în timpul asediului Capitoliului, scos la vânzare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Asalt la Capitoliu, noi dezvăluiri. Donald Trump a încercat să ajungă la clădirea Congresului pe 6 ianuarie la volanul unei limuzine prezidențiale - Foto Agerpres
Asalt la Capitoliu, noi dezvăluiri. Donald Trump a încercat să ajungă la clădirea Congresului pe 6 ianuarie la volanul unei limuzine prezidențiale - Foto Agerpres
FBI investighează o femeie care ar fi luat un laptop sau un hard disk din biroul președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timpul asediului Capitoliei din 6 ianuarie și ar fi încercat să vândă dispozitivul serviciilor secrete rusești, relateaază Reuters.

Un agent FBI a dezvăluit detaliile într-o declarație pe propria răspundere care descrie un dosar penal împotriva Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată de intrare ilegală în clădirea Capitoliului.

FBI a primit informații de la o persoană care a declarat că este un fost partener al lui Williams.

Informatorul a spus că Williams „intenționa să trimită dispozitivul unui prieten din Rusia, care apoi intenționa să-l vândă către SVR, serviciul de informații din Rusia”. Potrivit informatorului, „transferul dispozitivului computerizat către Rusia a căzut din motive necunoscute și Williams încă mai are dispozitivul sau l-a distrus”, se menționează în declarație. Ancheta rămâne deschisă.

Williams nu a putut fi contactat pentru comentarii, precizează Mediafax.

Potrivit FBI, se pare că Williams a fugit de la o adresă de lângă Harrisburg, Pennsylvania, și-a dezactivat numărul de telefon și conturile de pe rețelele sociale.

La două zile după asediul de la Capitol, Hammill a spus că un laptop folosit pentru prezentări a fost furat dintr-o sală de conferințe din biroul lui Pelosi. Nu este clar dacă acel dispozitiv este cel pe care Williams l-ar fi luat, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel