Laszlo Attila: Ne împiedică PROSTIA. Lucrăm împotriva noastră. Nu mai merge!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul și senatorul UDMR Laszlo Attila susține că deși există informații în Ministerul Sănătății cu privire la evoluția materiilor prime, previziuni clar, ne încurcă ”prostia”. 

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Laszlo Attila de ce autoritățile din România întârzie autorizarea ivermectinei în tratamentul COVID, deși alte țări au aprobat deja acest medicament.

"Păi dacă din ce în ce mai multe țări din vestul Europei, să zicem, vor autoriza ivermectina în tratament, înseamnă că din ce în ce mai mulți oameni din țările alea vor consuma acest medicament, cererea pentru substanța activă va fi din ce în ce mai mare, prețul va crește, România nu îl autorizează încă și când se va trezi că-l autorizează se va trezi că deja e penurie pe piață. Așa cum constatăm că vaccinurile oricât de multe ar fi produse, nu pot ajunge pentru toată planeta. Deci, stând la coadă și nefăcând singuri traseele astea de autorizare, așteptând ca alții să le facă și să le luăm de-a gata, nu vom ajunge în aceeași situație să nu avem, pentru că au alții și noi, stând la coadă, s-a scumpit și nu mai avem acces? Nu cumva geopolitica ne încurcă, în sensul că poate fi explicația de ce anumite lucruri simple nu se întâmplă? Ce ne împiedică?", a fost întrebarea lui Răzvan Dumitrescu.

"Prostia, domnule Dumitrescu. Trebuie să vă confirm că aceste previziuni privind evoluția prețurilor materiilor prime, previziunile privind lipsa anumitor produse au fost aduse la cunoștința Ministerului Sănătății și a tuturor factorilor implicați și, cu toate acestea, nu s-a luat această decizie. În același timp, să știți că sunt la a treia sau la a patra pățanie când știm că solicitarea va crește și noi nu facem nimic. Eu nu mai găsesc nici o logică pentru că pur și simplu lucrăm împotriva noastră. Vorba unei cunoștințe, încet-încet ajungem o țară care dacă nu ar exista, ar trebui inventată. Trebuie să înțelegem, dacă vrem să scăpăm, dacă vrem să nu fim atât de vulnerabili, trebuie să investim în acest domeniu. Nu mai merge!", a răspuns medicul Laszlo Attila, în emisiunea ”Ce se întâmplă?”, la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel