LECȚIE ISTORICĂ, paralelă cu gripa spaniolă. De ce nu e corect să înjurăm diaspora
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cine a răspândit coronavirusul în România? 

Să facem o paralelă cu perioada 1918-1919. Gripa spaniolă este un tip de gripă care a apărut în timpul Primului Război Mondial. S-a răspândit în multe țări odată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată. Virusul a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime între 1918 și 1919. În Statele Unite, aproape 28% din populație a suferit gripa și 500-675 de mii au murit.

Și atunci cu gripa spaniolă, ca acum cu COVID 19, ”diaspora” a adus gripa acasă. Dar în 1918-1919 nu a înjurat-o nimeni!

”În 1918-1919, nu i-a înjurat nimeni pe soldații care veneau de pe front! Erau băieții lor care se întorceau acasă! Luptaseră pentru ei în Europa”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Cine a adus gripa spaniolă în America? Soldații americani care se întorceau de pe frontul din Europa. Exact la fel se întâmplă și astăzi în România, cu soldații care vin din altă luptă: lupta economică.

În 2020, cine a adus COVID 19? Oamenii din diaspora care au luptat pentru economia românească, au muncit pentru a-și susține familiile din țară. Dacă nici în 1918-1919, când soldații se întorceau acasă de pe front, nimeni nu i-a înjurat, nu are rost și nu este corect să-i înjurăm noi acum pe românii care s-au întors din diaspora, de la muncă, acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel